Агенти на ФБР търсят стрелеца от щата Мейн, обучен инструктор по

...
Агенти на ФБР търсят стрелеца от щата Мейн, обучен инструктор по
Коментари Харесай

ФБР е по петите на стрелеца от Мейн, убитите са поне 16 души

Агенти на ФБР търсят стрелеца от щата Мейн, подготвен инструктор по огнестрелно оръжие от армейския запас, доказаните убити са най-малко 16 души. Пресконференция за всеобщата пукотевица ще се организира в 10:30 сутринта локално време (17:30 българско време) в кметството на Луистън. 

Федерални сътрудници от Федералното бюро за следствие (ФБР), Бюрото за алкохол, тютюн, огнестрелни оръжия и експлозиви, Министерството на вътрешната сигурност и други се причислиха към издирването на разположение, което съгласно полицията е обвързвано за стрелбите в Луистън, Мейн, съгласно чиновници на правоприлагащите органи на Съединени американски щати.

ФБР е изпратило десетки сътрудници и различен личен състав, с цел да помогне на локалната и щатската полиция, водеща следствието.

Те включват екипи за събиране на доказателства, специалисти в помощ на жертвите и механически експерти, споделиха чиновници на правоприлагащите органи на Съединени американски щати.

Следователите преглеждат сигнали от мобилни телефони, с цел да се опитат да разпознават придвижването му в часовете и дните преди стрелбата, както и изследват обществените медии и други електронни записи, с цел да се опитат да разпознават местонахождението му.

Най-малко 16 души са доказаните убити при всеобщата пукотевица в ресторанта и зала за боулинг в Люистън, щата Мейн, в сряда вечерта, съгласно голям брой източници от правоприлагащите органи. Източник CNN твърди, че броят на жертвите може да доближи 22.

Води се интензивно търсене на обвинения, споделиха чиновници, а полицията моли жителите да се приютят на място. Люистън е вторият по величина град в щата и е на към 56 километра северно от Портланд.

40-годишният Робърт Кард се търси като запозрян за касапницата, а полицията в Луистън  каза, че той " би трябвало да се смята за въоръжен и рисков ".

Както по-рано " Фокус "  съобщи, насилието от последните часове е добавено към листата от към този момент 565 всеобщи стрелби, регистрирани в Съединените щати единствено за тази година, съгласно Архива на насилието с оръжие (Gun Violence Archive).

Нестопанската организация и CNN дефинират всеобщите стрелби тези, при които са убити четирима или повече души, като се изключи стрелеца.

Близо 1 от всеки пет 5 възрастни в Съединени американски щати е имал член на фамилията, погубен с оръжие, в това число убийства и самоубийства, съгласно изследване от 2023 година на KFF (известната преди като Фондацията на семейство Кайзер). Приблизително същата част от възрастните са били персонално заплашвани с револвер и към 1 на всеки 6 възрастни е бил очевидец на пострадване от пукотевица, откри изследването.

ФБР дефинира " всеобщото ликвидиране " като убийството на четирима или повече души и наблюдава " дейни произшествия с пукотевица ", само че няма федерално или в съгласие определение за всеобща пукотевица.

Изследователите от Gun Violence Archive събират автоматизирано данни от към 7500 правоприлагащи организации, медии и други организации, сподели изпълнителният шеф Марк Брайънт пред CNN през 2022 година След това те преглеждат резултатите, ревизират наново медийните източници, наблюдават полицията и прибавят тази информация към базата данни. Повечето изстрели се прибавят към системата в границите на към 72 часа, сподели Брайънт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР